Motorlördag m m

                                                                 090328




Lördag med diverse aktiviteter

  

Om vi börjar med ungdomarna så kan jag berätta att Daniel, Mattias, Ben och L.J var till Rissna och körde rallybil på isbanan. Dom var där från 10.00 på förmiddagen till 17.00 på eftermiddagen. Ett riktigt långt skift kan man kanske tycka, men dom var alla nöjda med dagen. Efter körningen så åt dom riktigt god mat på Depå Grande.



Vem som sitter vid ratten kan jag inte avgöra

  

Jenny och Riley hade lite andra aktiviteter för sig, vilka Jenny själv får berätta om i det mail hon skickade till mig. Se nedan.


 Fredag.

Efter att ha varit ett nervvrak stort sätt hela dagen, anlände de till skolan kring två tiden.
När alla hade småpratat lite och vi kände oss "redo" som lärarna sa, fick vi åka hem.
Nu när de väl är här känns det som att "vad var det där att oroa sig för?" och engelskan
flöt på rätt bra efter en stund. Såklart var Riley trött efter resan, så under eftermiddagen
försökte han ungefär hålla sig vaken så gott han kunde.

Lördag

Egentligen hade vi planer med skolan att åka till Funäsdalen för att kolla på is racet som
hölls där, men efter vi hade pratat med Daniel och Mattias tyckte alla att det var så himla
långt att åka så vi bestämde oss för att åka till Rissna, på en Rally uppvisning på sjön där
istället. Men någonstans mitt i dessa planer fick vi veta att min äldsta syster skulle få
ett gesäll brev för sin utbildning till frisör, samtidigt som Riley inte var ett dugg intresserad av
rally bilarna så stannade vi hemma och förberedde för "firandet" av syster. Riley fick
göra ett studiebesök på gården, vilket han fotat och filmat, och sedan på kvällen åkte
vi in till stan för att först se utdelningen av breven. (Form av diplom.) Tillsammans med min familj då. Högtiden eller vad man skall säga, var bland det underligaste någon av oss sett. PRO 's  PRO som höll tillställningen. Alla män över 80 och på dödsbädden. Blodbrödraskapet. Säkerligen en hemlig sekt. Riktigt underligt.

Vi åkte sedan till min syster där vi åt tre rätters middag och hade lite presentutdelning och
en trevlig kväll. Halv nio packade vi in oss alla i bilar och åkte till vallsundsbron för att se när de släckte lamporna i stan. Dock var de flesta släckt redan, men badhusparken och valla leden

släckte de alla fall ner. Lite kaffe och glass på detta, sedan åkte alla hem till sitt.
Riley säger ofta att: Sweden is so awesome! Och att maten är delicious. Kul att höra.
Som kanske inte alla vet så är Riley en elev från media, så vi försöker hitta på aktiviteter som passar båda. Fortfarande lite problem med detta. Försöker googla på olika turist attraktioner, men kommer inte så långt. Blir förmodligen en visning av stan imorgon, samt att jag ska försöka dra ihop gänget och kanske besöka Multi Challenge. Det kanske vore något...



/ Jenny


Vi "gamlingar" spenderade dagen på lite andra aktiviteter. Tommy med familj plus Dave, Joe Urbz och Joe Black gjorde en dagstur till Ljusnedal och dom hastighetstävlingar som pågått där i helgen. Se bifogad länk.  http://gallery.me.com/joeurbz/100244


För att se mer bilder kan ni gärna titta på Joe Urbz galleri. Han knäpper massor med kort och lägger upp allt på sin blogg. http://www.urbzonline.com/classroom2/300blog/300blog.php


Själv höll jag på med lite hinna ikapp aktiviteter med tanke på att det bara är lite drygt två veckor kvar innan vi ska åka iväg.


I alla fall så var det läge för lottköp för gänget som åkte till Härjedalen. När dom skulle svänga ut på 84:an så hamnade dom mitt i en trafikolycka modell större. Dom stod och väntade på sin tur att åka ut i korsningen när fyra bilar kraschade runt omkring dom, den närmaste var inte med än ca 30 centimeter från deras bil när den blev stående. Dom kunde i alla fall, tack och lov, fara vidare helt oskadda. Det blev dock inga bilder på detta. Det var lite väl magstarkt m t p att det var en del upprörda känslor inblandade.


Det var dag två det.


Hälsningar


Lennart


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad roligt att få höra en av eleverna berätta, hoppas att det blir mer av det! Kanske nåt från de amerikanska eleverna också, de måste säkert skriva nå till skolan ändå, då kunde man väl lägga upp det här med. Skulle också gärna se en länk till nån av amerikanarnas blogg om dom har något som motsvarar denna el så.



Erika

2009-03-31 @ 16:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0