Tack för hjälpen


Vi säger tusen tack!!

  

Idag fick vi ett mycket välkommet mail från Bilprovningen som sade att dom kunde tänka sig att bidra till vårt projekt ännu en gång. Dom går i alla fall in med en mycket fin slant som vi ska försöka förvalta på allra bästa sätt, så att eleverna får ett så bra utbyte som möjligt.


Under fjolårets utbyte besökte vi tillsammans med dom Amerikanska eleverna Bilprovningen så att dom fick följa verksamheten där en dag, vilket också var mycket uppskattat. Dom har ju ingen bilprovning, enligt vår modell, i Kalifornien. Vi ser därför fram emot att få göra ett sådant besök även i år om det finns utrymme hos Bilprovningen.                           
 
                            Undra om den här skulle ta sig igenom vår Svenska Bilprovning


Återigen - Å våra elevers vägnar


Tack så mycket


Lennart O


Resan tar form

                                                                                       090122Resan tar form

  

Hej igen! Nu är resan beställd och vi har fått biljetterna. Vi kommer att åka från Östersund den 15 april klockan 06.35 och landar i Los Angeles klockan 18.34 samma dag. Det ser ju ut att gå riktigt fort det här men vi får lov att lägga till 9 timmar i tidsförskjutning. Men om allt fungerar som det ska så är vi framme i Lake Arrowhead på kvällen den 15 april.


Den 16:de kommer vi att vara på skolan för att träffa folk och få våra ID-kort. Dessutom så kommer det att bli en rundvandring på skolan så att vi hittar i lokalerna. Utöver detta så kommer vi att ha fullt upp med att förbereda helgens aktiviteter. Det bär redan på fredag den 17.de av mot Las Vegas för årets stora tävling.
Resan till Las Vegas är mellan 40 och 50 mil så det blir

en lång dag i bilarna.

  

Lördag och söndag är det tävling så då blir det fullt upp från morgon till kväll. Om du är intresserad så kan du förmodligen se tävlingarna i direktsändning via nätet, det kunde man ifjol i alla fall. Sök på Las Vegas Nationals, NHRA och klicka er fram så hittar ni rörliga bilder från tävlingen. Ni som följde bloggen förra året kanske minns att en av skolans bilar, med stor hjälp av våra elever, vann sin klass, bracket 1.


                                                               


                                                                 Det här var ett stort ögonblick.

Måndag vecka 17 kommer vi att besöka Davis och troligen kommer den första eleven att börja sin praktik redan den dagen. Dom andra eleverna kommer att följa sina kamrater på deras lektioner så att dom lär känna både lärare och elever.


På söndag den 26 april kommer vi att tillbringa större delen av dagen, för att inte säga hela, på Pomona Swapmeet. Swapmeetet är en av dom absolut största loppmarknaderna där man kan köpa och sälja hela och delar av bilar. Bara den delen där dom sålde VW-grejor var på minst en hektar och det var bara en liten del av området.

Ett av dom objekt som fanns att köpa.

  

                                                                          

  

Vem kan motstå den här - bara plånboken säger stopp.

  

Som sagt så är resan till vissa delar planerad nu. Den kommer i alla fall att avslutas med hemresa den 8 maj på morgonen. Vi landar sedan på Frösön den 9 maj klockan 12.25 om allt går som det ska.


Vi hörs


Lennart O

  

  

  


Beslutet är fattat

                                                                  Östersund 14/1 - 09
Hej på er alla!


Nu har vi gått igenom alla tankar som vi haft om våra sökanden samt dessutom intervjuat dom om deras syn på utbytesverksamheten och möjligheterna att genomföra den på ett bra sätt.


En sak kan vi börja med att säga, och det är att alla skulle kunna vara mycket fina representanter för sig själva och vår skola, men tyvärr så kan endast tre stycken följa med.  
                                 

Dom elever som vi till slut enades om att dom skulle få följa med på utbytesprojektet är Daniel Svensson, Mattias Johansson och Jenny Kandel.

Det här kommer att möta er när vi kommer fram.

Lycka till på resan


Lennart, Tommy och Magnus


RSS 2.0