Loppmarknad med mera

                                                           090426




Pomona och Venice Beach

  

Idag var det verkligen rivstart från morgonen. Klockan ringde redan fyra på morgonen och strax före fem plockade vi upp Jenny hemma hos henne. Resan gick sedan mot Pomona och en av världens största loppmarknader för bildelar. Daniel kom dit tillsammans med Dave eftersom han bor nästan granne med honom och Mattias åkte med L.J och Jim Mikkelson direkt dit från Palm Springs där dom varit sen kvällen innan.


Loppmarknaden eller The Swap Meet, som det heter här, är i alla fall STORT, STORT. En yta på ungefär 1,5 gånger 2 kilometer full med alla tänkbara bilar och bildelar. Det mesta till salu. Det fanns allt från minsta lilla rostiga skruv upp till bilar i toppskick och med en prisklass på flera tiotusentals dollar. Vi såg åtminstone en för 28 000 dollar plus några andra med högre pris.


2882 Ett litet hörn av VW-avdelningen



2887 Undrar just vad dom skulle säga hemma på golfbanan

om man kom med en sån här golfbil



2892 Den här såg vi ingen prislapp på



2895 Dekorationslackering även under bilen!?




2901 Tommy och hans kompis Leif letar diverse delar



2908 Den här bilen hade, tycker jag, passerat gränsen (Likbil)

  

Efter The Swap Meet fick jag och ungdomarna förmånen att få åka nerkabbat med Leif  i hans Caddilac -65 från Pomona till Culver city där Leif bor. Det var en härlig upplevelse med mycket rufsigt hår vid framkomsten. Vem är nu denne Leif? Jo han kommer faktiskt från Brunflo från början och bor nu sedan ca 25 år i Kalifornien där han jobbat med diverse saker. Men sedan åtta år tillbaka så jobbar han som specialeffektstekniker, det blev ett långt ord, inom TV här i området. Dom senaste åren har han jobbat med Two and a half men och med Californication, så vi fick en liten men intressant inblick i hans jobb och lite skvaller om hur skådisarna är i verkligheten, dock bara det positiva. Vi fick alltså sniffa lite på kändisvärlden.



2916 Ni ska tro att det tog en stund att reda ut Jennys hår



2922 Mattias och Leif under vår pratstund

  

Efter besöket hemma hos Leif drog vi vidare mot Venice Beach och dom upplevelser som finns där. Där såg vi diverse konstiga figurer/människor som sysslade med olika aktiviteter, målning, musik, försäljning med mera. Dessutom så passade Jenny och Daniel på att köpa varsin resväska. Vi tog inga kort på alla dessa konstiga människor på grund av att dom flesta ska ha betalt om man fotar dom men några bilder på omgivningen har vi i alla fall.


2938 Ett gytter av folk och affärer




2940 På väg med nya resväskor

  

Efter en middag på en mexikansk restaurang bar det sedan iväg hemåt igen. Vi var dock inte hemma förrän ca halv elva på kvällen så det blev en riktigt lång dag för oss alla.



2944 Mattias och Jenny valde tigerräkor


I morgon är det måndag och dags för nya aktiviteter.


Tack och hej


Lennart


Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Loppmarknad är ju inte precis min grej ens på liten yta, men jag kan tänka mig att det ändå blir en häftig känsla när det är ett så stort område. Imorgon kväll skickar jag Per och Krister på klassresa till GBG. Anders och jag funderar på att åka till Skräkle och besöka Magnus med fam. Ha det gott

2009-04-28 @ 16:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0