Sea World

                                                                  090501
Fredag den 1 Maj

  

Inga röda flaggor och inte en demonstration så långt ögat når. Vi har ändå tagit en slags helgdag med ett besök på Sea World i San Diego. Resan började från skolan direkt på morgonen. Vi som for var hela svenskgänget plus Jarred och Hannah från media tillsammans med Joe och Rose Urbz. Nu höll jag på att glömma att lilla Allie Urbz också var med på turen. Jag kommer att låta bilderna berätta även idag, så håll tillgodo för nu börjar det.


3127S Allie och Mattias hade en hel del att prata om


Efter ungefär halva resan så hade vi en bensträckare med lite fika på en plats som hette Toms Farm vilket var en typ av rastplats med lite affärer av olika slag. Rose hade fixat spons på mackor från Sub Way.


3134S Svensk lingonsylt på en affär i Amerika3143S Fika direkt vid bakluckan på bilarna

  

Efter ca tre timmars resa var vi så äntligen framme i San Diego och Sea World. Vi började med att ta ett gruppfoto på egen hand i stället för att köpa ett av proffsen vid grinden.3152S Tyvärr, eller tack och lov så saknas dom två fotograferna3153S Linslusen provar glasögon3154S Joe Urbz ser det mesta genom linsen

  

Efter en liten stund så kom vi fram till ett område med karuseller och gungor av olika slag, mest anpassade för dom lite mindre barnen.3161S Men, vilka är det som kommer åkande här. Dom blev

som barn på nytt3162S Här kommer Allie och Hannah

  

Efter ett par karuseller och lite aktiviteter anpassade mest för lilla Allie så bar det iväg mot den stora bassängen där dom visar upp sina dresserade späckhuggare. Det var en jättebassäng med läktare för flera tusen personer, gissningsvis ca 5 000 sittplatser.3174S Dom började med ett jättehopp och tillika plask
3184S Att åka wakeboard på en späckhuggare verkar vara

häftigt
3185S Balansakt i den högre skolan

  

Efter späckhuggarföreställningen så vandrade vi iväg mot nya mål. Då upptäckte Mattias att det fanns en massa olika släktingar till vår Aloe Vera. Så han kom på att han skull prova på en helt egen variant av healing.
3236S Mattias healar sig själv!?


Sen var det dags för fyrdimensionell bio.
3239S Kolla brillorna, dom var inte direkt moderiktiga

  

Efter bion så var vi alla riktigt hungriga, så vi letade oss till en restaurang med löpande bandprincipen. Dom hade riktigt god mat men den var på tok för dyr i förhållande till vad man fick. För en liten portion äggplanta och en sallad plus läsk tog dom närmare två hundra kronor. Men som sagt, det var gott.
3251S Som sagt så var vi rätt så hungriga

  

Nästa mål var pingviner och isbjörnar. Jag kunde bara inte låta bli att dra gåtan om varför isbjörnarna inte äter pingviner. Det var ingen som kunde den.3265S Dom såg i alla fall ut att må bra i sin konstgjorda miljö
3276S Även isbjörnarna såg friska och välmående ut

  

Om det nu var någon som lyckats undvika gåtan om isbjörnarna och pingvinerna så beror det på att isbjörnen lever vid nordpolen och pingvinerna vid sydpolen att isbjörnarna inte äter pingviner.


Som avslutning på aktiviteterna på Sea World var det så dags för dom flesta att åka vattenbergochdalbana. Som ni hör på namnet så var det läge för att bli mer eller mindre blöt.
3319S En mäktig skapelse med mycket vatten
3286S Acceleration3290S Retardation3307S Så här såg dom ut efteråt. Sjöblöta

  

Ja, det här var väl ungefär vad som hände under dagen förutom att vi skulle sitta tre timmar i bil för att ta oss hem också. Okej då, det blev en hamburgare på vägen hem. Vi var alla trötta efter en heldag med aktiviteter, så dom flesta utom Joe och Rose slumrade väl till lite då och då.
3334S Här har ni två som sov gott på vägen hem

  

Sjöblöta hälsningar och ett extra tack till Joe och Rose för deras engagemang under dagen.


Lennart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0