Mera snöbilder

                                                                 090217
Southern California????

  

Kan bara inte undanhålla er dessa bilder. Som jag berättade i förra veckan så hade det snöat riktigt rejält förra helgen. Dave skickade dom här bilderna igår och jag bara måste lägga upp dom på bloggen.

Det är lite av Åkersjökänsla över dom här bilderna tycker jag

Joie pulsar i snön upp mot Daves hus


  Det är nog en halv dags jobb att skotta balkongen

  

Det är faktiskt ganska svårt att tänka sig att detta är Kalifornien. Bara ett par mil från där vi ifjol plockade apelsiner direkt från trädet hemma hos Tommys släkting.


Ha en bra dag


Lennart O


Tack för det fina bidraget

                                                                                            090216 

Mera bidrag till resan!

Idag fick vi ett mycket välkommet mail från MRF-företagen i Östersund, genom Göran Melin. Dom kommer även i år att ställa upp med ett mycket fint och välkommet bidrag till våran resa med eleverna till Californien. Vi kommer att göra allt vad vi kan för att pengarna ska användas på ett så bra sätt som möjligt.

Under tidigare år så har en del av dom amerikanska eleverna fått möjlighet att följa med sin värdelev ut på APU, vilket varit mycket uppskattat. Vi hoppas att det kan finnas utrymme till detta även i år. Vi kommer i alla fall att kontakta respektive företag för att kolla om möjligheterna finns.

    

Här är ett av dom projekt som våra elever hade att bita i ifjol.

Återigen - Å våra elevers vägnar

Tack så mycket

Lennart O


Dagens tidning

                                                                  090212
Äntligen torsdag!!

  

Som jag skrev igår så hade det snöat rejält i början av veckan. I dagens upplaga av Mountain News finns ett intressant reportage om snöovädret. Det är ett av dom värsta snöfallen på länge med närmare en meter snö i helgen.


Ovädret har inneburit att trafiken har stått stilla och att tusentals har varit strömlösa, tiotusen som mest. Värst drabbat var enligt tidningen Twin Peaks, där Joe Urbz, medialäraren bor. Enligt väderprognosen för helgen så kan dom vänta sig ännu sämre väder med storm från och med fredag samt att det kommer ännu mer snö.
Så här ser det ut i Twin Peaks framåt våren.

I närheten av Big Bear har ett dussintal bilister varit fångade på Highway 18 på grund av laviner som täckt vägen med ett 4,5 meter tjockt snötäcke.


Alla skolor i området har varit stängda hela veckan, men kommer troligen att öppnas idag torsdag.


CHP (California Highway Patrol) har haft kontroll av snökedjor. Man får alltså inte bege sig upp i bergen utan att ha bilen utrustad med snökedjor. Bussar och lastbilar har över huvud taget inte fått åka på vägar som leder upp i bergen.


Om ni vill läsa hela storyn så finns den som sagt i dagens tidning. Se länken nedan.  http://www.mountain-news.com/


Det vore tacksamt för oss som skriver här om ni vill kommentera bloggen och dess innehåll.


Här tänkte jag ha en bild från Mountain News

men jag vet inte om man vågar sig på att

använda  en "stulen" bild så ni får titta på

den i nättidningen i stället.

  

Som jag tidigare sagt. Vad är en halvmeter pudersnö mot detta?


Ha det så bra


Lennart


Snö i Californien

                                                                               090211

Vi tycker att det har snöat mycket här!

Tog nyss del av ett mail från Dave M. i Lake Arrowhead. Där kom det en meter snö häromdagen, och den snön är inte lika lätt som den som vi fick i helgen. Dessutom så har dom inget så väl utbyggt system för snöröjning som vi har, så det är lite kämpigt därborta nu. P g a snöandet så har det inte varit någon skola öppen sen i fredags, dom öppnar troligen i morgon torsdag igen. Om ni läser detta inom någon dag från publiceringen så kan ni gå in på den bifogade länken och se en del snöiga bilder. Det är som sagt riktigt mycket snö där nu.

http://abclocal.go.com/kabc/story?section=weather&id=6556313

Jag kan i alla fall berätta att två av tre Amerikanska elever nu är utsedda, den tredje är på gång. Dom heter Ben Reynolds och Jim (L.J.) Mikkelson. ( Låter Danskt?)


                              
                             
                                Så här såg det ut hos Dave när det snöade i december.
                                Då kom det ca en halv meter snö på tolv timmar.

   Foto: Dave Meigide
                                 
Som sagt. Vi tycker att det har snöat mycket här hemma!!!!

Ha det så bra så hör vi av oss med nya inlägg så snart vi hör något eller att det händer något.

Howdy

Lennart

Mountain News

                                                                                   090205
Idag är det Torsdag

Vill bara göra en liten hänvisning till den lokala tidningen, Lake Arrowhead Mountain News. Den kan man läsa på nätet en gång i veckan, på torsdagar. I dagens tidning finns ett intressant reportage om Rim High´s arbete mot användande av droger.

Tidningen hittar du på denna webadress. http://www.mountain-news.com

Det är faktiskt ganska trevligt att läsa tidningen, även om inläggen kan ibland vara ganska långa, och svårlästa. Men det är ett bra sätt att träna på språket, samtidigt som man är lite uppdaterad om vad som händer därborta.Här syns delar av skolans idrottsanläggning.

Lycka till med läsningen

Lennart O


Elevpresentation - Mattias

                                                                                        090204

  

  

  

Tjabba:


Jag heter Mattias Johansson och går inriktningen Karosseri & lackering som Daniel och Jenny också gör.


Jag bor i alla fall i Brunflo med min mamma och pappa. Den stora delen av min fritid spenderar jag tiden på min hobby/sport rally. Rally tar sån stor del av min fritid då det inte bara handlar om att få ordning bilen inför tävling utan det är även mycket runt om som att marknadsföra sig i media samt få ihop pengar då det inte är den billigaste sporten att tävla i.


                                          

                                           Här har ni en bild på bilen som upptar stor del av min fritid.

Jag tycker att det ska bli sjukt spännande/grymt att åka till USA. Det har funnits på min "att göra" lista.


Fränast kommer blir Las Vegas.


Nu har vi inte fått veta så mycket om EXAKT vart vi kommer åka och på vilka ställen vi ska på, men vi ska kolla lite mer om det sen, då blir det hem och googla! :) och självklart att göra en inköpslista.Mattias


Elevpresentation - Jenny

                                                                 090204Hejsan hallå!

Eftersom jag är den andra tjejen av de ännu uttagna till USA, så berättar jag lite om mig själv.

Mitt namn är Jenny Kandel, och jag läser karosseri och lack. Gick först ett år med inriktningen häst på Torsta, Naturbruksgymnasium. Men fick sedan nys om denna utbildning, så jag hoppade av och gick om ettan här på fordonsprogrammet. Jag bytte helt enkelt hästkrafter. :)

Ursprungligen född och delvis uppvuxen i Brunflo, men flyttade sedan till Östersund när
föräldrarna skiljde sig. Nu mera bor jag i Myrviken hos pojkvännen. Mina intressen har ett rätt brett innerhåll. Men jag sysslar gärna med att teckna , umgås med vänner, familj och djuren. Djuren ja, vilka det finns en del av där borta på "wishan."  Allt från kor till katter.

Ett annat stort intresse är förstås min lilla bubbla som jag gjort i ordning under sommaren!

                       


                                  Visst är den snygg!!


Känner mig förväntansfull inför resan till "det stora landet". Engelskan kommer förhoppningsvis flyta på rätt bra efter den första dagen, då jag troligtvis kommer stå och stamma och fundera över varje mening en halvtimma.. Men som tur är, kommer svägerskans pojkvän från Kentucky, och de bor nu grannar med oss. Så lite övning får jag redan.

Men som sagt, jag ser fram emot det stora äventyret och att träffa alla nya människor!

Kram  J. //


Elevpresentation - Daniel

                                                                                             090203

Personligt, Daniel Svensson
.


"Hejsan alla glada!


Som det står längre ner i bloggen är jag en av de uttagna till USA resan som sker i april nu i vår, och då är det inte mer än rättvist att ni får veta lite om mig.


Mitt namn är Daniel Svensson, oftast kallad "Svensson" på skolan. Jag valde att inrikta mig inom karosseri/lackering på gymnasiet, vilket jag absolut anser var rätt val. Från början tänkte jag gå i Falun, följt av Sundsvall, men då fick jag reda på att utbildningen skulle starta här i Östersund så då tog jag den istället.


Givetvis kommer alla från någonstans, och jag från Hammarstrand. Där tillbringar jag största delen av mina helger (i garaget), men när det blir vanlig vecka bor jag här i Östersund. Fritidssysslorna varierar lite med säsongen, ni har säkert sett på skolan att jag springer runt med kameran ibland, det är en av mina hobbys, lika som att skruva och lösa problem inom bilvärlden, både åt mig själv och andra. Men nu i vår blir det lite ändringar i planeringen, för ungefär 2 veckor sedan fick jag veta att jag och två av mina klasskamrater blev uttagna till USA-projektet. Så nu ska vi representera Sverige i stora USA. Spännande!


                                    
                     
                                     Här är ett av mina projekt därhemma. Det är också 
                                     mitt projektarbete på skolan.

Resan kommer att bli väldigt intressant, att få bilda sig en egen uppfattning om hur det verkligen är och fungerar "over there" blir nog det mest intressanta, och givetvis att möta och lära känna nya människor.


Så, då vet ni vem jag är, och ni lär höra mer från mig och dom andra framöver


Över och ut!


/Daniel"


RSS 2.0