Mayo de cinco

                                                          090505
Mayo de cinco


Hej på er! Idag är det Mayo de cinco, (den 5 maj), mexikanarnas svar på våran första maj. Det är tydligen ingen större högtid häromkring för vi har inte sett något av deras firande och enligt dom som jag pratat med så är det inte någon stor högtid.


Jag och Tommy har idag på förmiddagen varit hos Davis för att följa Mattias i hans jobb där.  Mattias är liksom Jenny och Daniel nere hos Steve i lackverkstaden. Det är verkligen imponerande att se vilken pedagog Steve är trots att han inte jobbat med utbildning. Han är jätteduktig på att förklara varför han gör som han gör och han gör dessutom mycket bra jämförelser med andra arbetsmetoder. En annan sak som är kul att se är att våra elever är så himla nyfikna och frågvisa när dom är hos Steve.


3393S Steve förklarar för Tommy3395 Steve håller lektion för Mattias

  

En av dom instruktioner som vi fick, var när Steve visade oss hur man analyserar den på bilen befintliga färgen. Han började då med att scanna in färgen i en liten dosa och förde sedan över värdena till datorn för att sedan läsa av hur man ska blanda färgen.3397S Färganalys, inte den sort som många av er damer

har varit med om3409S Steve retar mig och mitt säkerhetstänkande. Det är

faktiskt thinnertvätten han håller cigaretten ovanför3411S Mattias in action med slipklossen

  

Efter besöket I Crestline var det dags för gruppfotografering av så många som möjligt av dom som varit inblandade i projektet.3434S Så här blev resultatet


På kvällskvisten var det återigen dags för en middagsbjudning, den här gången var vi bjudna hem till L.J och hans familj. Dom bor i en liten stad som heter Green Valley högt upp i bergen. Elevation 7 000 feet, står det på skylten. Den ligger alltså på ca 2 100 meter över havet. Innan maten tog vi oss en promenad upp till högsta punkten och utsiktsplatsen. Det var en milsvid utsikt över berg och dalar.3455S Solnedgång3463S Samling på det högsta stenblocket

  

Efter promenaden var det så dags för middag i L.J.s hus. Det var en mycket god pasta med köttfärssås plus en ostkaka till efterrätt. Låter väl smaskigt eller hur.
3476S Två hungriga grabbar. Daniel och Riley.
3482s Värdparet, Jim och Julie Mikkelson. Bilden blev lite

suddig men det kanske syns ändå


Vi som var med ikväll var jag, Tommy, Daniel, Mattias, Jenny, Hannah, Riley, Jarred, Dave, Joie, Urbz, Ben förutom L.J och hans föräldrar.


Som sagt så var maten jättegod och vi tackar ytterligare en gång på detta sätt.


Tack och hej


Lennart


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tankte bara erbjuda en liten korrektion av fakta. Den mexikanska hogtiden heter "cinco de mayo" vilket helt enkelt betyder femte maj. Har dock inget som helst gemensamt med forsta maj och arbetarrorelsen. Detta ar vad wikipedia sager om Cinco de mayo "The holiday commemorates the Mexican army's unlikely victory over French forces at the Battle of Puebla on May 5, 1862, under the leadership of Mexican General Ignacio Zaragoza Seguín.[3][4] The outnumbered Mexicans defeated a much better-equipped French army that had not been defeated in almost 50 years.[5]"

Erika

2009-05-07 @ 23:45:00
Postat av: Camilla Hammarling

Vackert kort på utsikten....

2009-05-09 @ 17:12:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0