Daniel berättar

                                                                  090501


Se på fasiken!


Nu är det bara 1 vecka kvar i staterna och alla intryck har börjat landat.

Skillnaderna mellan USA och Sverige är på vissa plan väldigt stora och ibland väldigt små, men hitintills har jag haft en riktigt rolig tid och kunnat anpassa mig till skillnaderna.


Första helgen tillbringade vi som sagt i Las Vegas, det var verkligen som på film! Vi bodde på ett riktigt trevligt hotell, dagarna tillbringades på dragräcebanan. Jag, Ben och Jenny "teamade" över Corvetten som Tommy körde. Bilen tog sig f. ö till semifinal och vi var alla nöjda! Sista kvällen gick vi ut på "strippen" för att få se allt på nära håll, en klart mäktig känsla, och allt det man sett på dumburken existerade faktiskt.


Första veckan tillbringades på skolan, vi alternerade mellan Ben´s och L.J´s lektioner, dom klara favoriterna var foto och keramik, men historian var väldigt intressant också, dom har en rätt annorlunda syn på sitt land.


Nått som aldrig slutar att förvåna är de amerikanska studenternas rektioner på vårat skolsystem, för dom låter det som himmelriket. Vi saknar bl a säkerhetsvakter och vi får lunch på skolan, studiebidrag och inackordering, saker som inte alls existerar här. Å andra sidan slutar våra diskussioner här alltid med att ett svenskt system inte skulle fungera, det är för mycket folk här...


Förra helgen var vi ute och sköt lite pistol och gevär, här är det också en annan syn på skytte än vi har, t ex behövs inte vapen vara i vapenskåp, du får bära vapen på gården utan andledning och träningsskytte gör du ute i skogen. Kul var det i alla fall, testade en M14, några vanliga studsare och pistoler... Söndagen började kl. 5 då vi började åka ner till swap-meetet, mycket roliga bilar/lösningar och en hel del saker att köpa. Tommy fyndade en hel del, medan jag bara köpte en bilvårdssats. Efteråt åkte vi cab med Leif ner till Venice beach och promenerade runt där ett tag, köpte en resväska och åt god mat.


Denhär veckan tillbringade jag hos Joe Black på hans plåt/lack firma. Väldigt intressant upplevelse, med mycket trevligt folk och roliga uppdrag. Det ända som saknades var fikarasterna... Igår var vi till Sea World med Mr & Mrs Urbz, vilken upplevelse! Späckhuggare, hajar, karuseller och berg & dalbanor! Efter att ha snurrat runt där en hel dag blev det en tur till stranden nere i San Diego och kolla på solnedgången. Sista veckan kommer jag vara inne på skolan igen, tiden går fortare än man tror så jag ska göra det bästa för att ta reda på den...


Över och Ut!


Daniel

Bilder Kommer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0