Skotertur med isfiske

                                                                 090404
Fiske och korvgrillning

  

Som ni kanske har märkt så ligger jag lite efter med det utlovade bloggandet. Jag ska i alla fall göra vad jag kan för att komma ikapp så snart som möjligt.


Lördagen var tänkt till en skotertur med lite fiskeinslag samt och korvgrillning. När vi vaknade i sjutiden så regnade det ganska kraftigt men det lugnade sig till vad man kan kalla ett stilla duggregn. Vi bestämde oss i alla fall för att fullfölja våra planer och lastade skotern plus skidor och grillattiraljer. Resan gick i första hand mot Rödösundet och Tommys hemvist. Där lastade vi av skotern och dom båda Amerikanerna som bor i Hissmofors. Dom såg lite misstänksamma ut men vi lämnade dom där och åkte vidare till Mjäla för att förbereda korvgrillningen. När vi kom till Mjäla berättade Sten, markägaren, att det var ett fruktansvärt före på isen så vi förväntade oss nästan att vi skulle få åka hem med oförättat värv. Vi gick i alla fall ner till stugan och gjorde dom förberedelser som vi kunde och sen satt vi oss och väntade.


Gänget som åkte från Rödösundet tog sig fram med vissa besvär efter landkanten. När dom kom till Rödön så väntade Carina, rektorn, och hennes man Torbjörn med lite glögg och lite information om hur det går till att fiska med isnät. När dom vittjade näten så visade det sig att dom innehöll två stycken rejält stora fiskar, ca 5 kilo per styck, plus några mindre.


Efter fisket så gick skoterfärden vidare till vår stuga i Mjäla där jag och Yvonne väntade, vi hade dessutom fixat det här med solen så nu var vädret strålande. Årets varmaste dag skulle jag tro. Tack vare att det tagit ganska lång tid för att förflytta sig från Rödösundet till Mjäla så hade grillglöden blivit så bra som den kan vara, det är ju inte allt för vanligt. Vi hade där ett par mysiga timmar med grillning, solning och lite allmänt surr, innan det var dags att avsluta dessa aktiviteter. Hemfärden gick lite snabbare då det inte var några stopp inplanerade.


Avkoppling i solen
Mysfaktor på hög nivå

Kvällen tillbringade Jänkarna hos Tommy och hans grannar med bad i tunna och provätning av fisken som Carina och Torbjörn gav bort till oss, sällan har man haft en så stor fisk på diskbänken. Den var längre än vad diskmaskinen är bred och den är 60 cm.


Ett riktigt monster skulle jag vilja säga, men god


När det gäller ungdomarna så hade dom lite varierade aktiviteter för sig. Jenny och Riley tog det lugnt med lite filmtittande efter att Riley hade sovit till ett på dan. Han har tydligen lite jetlag kvar att jobba mot. Daniel och Ben mekade med Daniels gula Volvo. Mattias och L.J var till Ångsta för att titta på en skidtävling med stora hopp. När jag frågade vart det fanns någon backe där man kunde hålla på med Big Jump så berättade Mattias att dom byggt ett hopp och sen drog dom skidåkarna med skoter.


Det här är väl ungefär vad som hände på lördagen.


Tack för idag


Lennart


Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Inte är det ofta man ser en sån stor fisk från Storsjön. Hoppas jänkarna njöt av lördagen i Mjäla. Ett otroligt mysigt ställe och när det sedan blir toppenväder. Själv tog jag en skidtur på Svartsjöarna i strålande solsken igår, ljuvligt. Mindre ljuvligt blir det idag med friluftsdag i blötsnö och regn, men grillad korv är ju alltid gott....

Ha det gott!

2009-04-08 @ 08:20:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0