Nu är vi där

                                                               090416
Första dagen I Lake Arrowhead

  

Den första dagen har börjat helt utan pardon. Vi var uppe klockan sex i vanlig ordning. När vi kom upp till skolan så var alla elever redan på plats, pigga som nötkärnor. Vi "tröstade" dom med att det kommer att gå över innan dagens slut.


Ett av dagens första inslag var att vi fick se Daily Bulletin med David Nygren på intern-TV.n. Kul med tanke på hans besök i Sverige ifjol.


Dagen har i alla fall gått åt till ett antal presentationer för Daves elever så att dom ska veta vilka vi är samt att dom ska få en chans att berätta vilka dom är. Som vanligt i dom här åren så är dom flesta väldigt blyga men det har gått jättebra ändå. Dom har frågat på svenska, ja det var faktiskt så, och vi har svarat på engelska. Sen så har dom frågat på engelska och vi har svarat på svenska. Dom flesta frågorna och svaren har i alla fall varit på engelska. Givetvis så har dom flesta frågorna gått till Jenny, Daniel och Mattias.


I övrigt så har dagen gått åt till att riva en motor tillsammans med ett par av Daves elever. En av dessa, Christie, fanns med i Daves klass även ifjol så henne kände vi sen tidigare. Det var riktigt roligt att se hur hon hade mognat sen ifjol och hur hon tog ansvar för att det skulle fungera bra, både med verktyg och med språk.

BILD KOMMER


2206 Daniel jobbar med kameran


Förberedelserna inför morgondagens resa till Las Vegas har också tagit en stor del av dagens aktiviteter. Dave har justerat ventilerna på Camaron plus en del andra justeringsarbeten, bakvagn med mera.


Efter lunchen passade vi på att passera förbi hos Joe Urbz och David Nygren för att visa oss och få en möjlighet att träffa dom en liten stund. I samband med detta så var jag och Tommy till expeditionen för fotografering så att vi skulle kunna få våra batchar/ legitimationer. Eleverna passerade där lite senare, så dom har nu också blivit förevigade.

BILD KOMMER


2198 Mattias in aktion


Vad gäller reglerna inom bracket 1 så hade Tommy en genomgång med våra elever så att dom ska veta hur det fungerar när vi kommer ut i hetluften. På tal om hetluften så ska det tydligen bli 90 - 95 grader Fahrenheit, drygt 30 grader Celsius när vi kommer till Las Vegas.


Under eftermiddagen kom även Stephanie Philips, hoppas att jag stavat rätt, förbi för att hälsa på oss. Alla hälsade och var vänliga på alla sätt men ungdomarna var så trötta att dom knappast klarade av att prata med henne. Stephanie är i alla fall ROP coordinator, det vill säga en slags biträdande rektor för dom praktiska ämnena. Efter mötet med Stephanie så skulle ungdomarna passera Sub-Way för att köpa sig något smaskigt att äta, sen skulle dom göra en tidig kväll. Dom såg mycket trötta ut innan dom for från skolan. Jag gav dom rådet att försöka hålla sig vakna till åtminstone klockan nio annars kommer dom att vakna mitt i natten.


I skrivandes stund så sitter jag i vardagsrummet i the boathouse och kan njuta av en fantastisk utsikt över sjön och backarna på andra sidan. Tommy och Dave har farit ner för berget, som dom uttrycker det, för att köpa racingbränsle, plus att dom skulle ordna upp en del andra ärenden.

BILD KOMMER


2211 small Vad sägs om den utsikten


Ni kommer i alla fall att ha möjligheten att följa helgens tävlingar i direktsändning via Internet. Tyvärr så har jag inte webadressen i skrivandes stund, men jag kommer att komplettera med den så snart som möjligt. Om jag inte hinner få fram den i detta media så kan ni googla på Las Vegas raceways så tror jag att ni ska hitta det. Vi ska i alla fall försöka att hålla den här datorn snurrande hela helgen så vi ser gärna fram emot mail med kommentarer under tävlingen. Men var beredd på att mailen kan komma att bli publicerade i denna blogg.


Howdy friends


Lennart   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0