Långfredag / Happy friday

                                                                 090410
Hemresedagen

  

Idag är det dags för våra amerikanska vänner att bege sig hemåt, men först ska vi hitta på en del aktiviteter för den äldre delen av styrkan. Vi började med ett sista verkstadsbesök ute hos Per-Anders Sjökvist på Rödön. Han är en hobbymekare av rang som ägnar stor del av sin fritid åt gamla motorcyklar. Sist som Dave var här så köpte han en motorcykel, Monark av äldre modell, av Per-Anders. Nu var det så att motorcykeln inte var riktigt klar vare sig då eller nu men vi fick i alla fall höra motorsurret. Sen ska han färdigställa den inom några veckor så att Tommy kan börja ordna med skeppning av Daves Anglior plus motorcykeln hem till Kalifornien.
Provstart av en Monark från andra världskriget


Efter besöket hos Per-Anders så var det dags för en sista fika hos Tommy innan vi Hissmoforsare återvände hem för en sista justering av packningen. Ett besök på kraftverksdammen stod också på dagens schema enligt önskemål från Joe Black så vi gjorde en liten promenad ner dit och tittade på anläggningen.
Joe och Joe betraktar kraftverksdammen


Museet och Jamtli stod också på dagordningen idag. Vi tittade där på utställningen om samerna plus den om vikingatiden. Dessutom så gick vi en liten runda ute bland dom gamla husen och miljöerna, tyvärr så är det ju inga aktiviteter där så här års. Vi fick i alla fall se en sista och förmodligen också minsta verkstad på den här resan. Shellmacken på Jamtli
Efter en tur genom storsjöodjurets mage tittar dom på fångstredskapet


En sista sak som vi visade för Joe och Joe var runstenen på Frösön.
Runstenen på Frösön


Som avslutning på projektets del ett så åt vi middag på Jack Rabbit Slim tillsammans med alla elever och deras föräldrar och syskon. Totalt var vi ca 30 personer.


Daniel och Ben i en av bilarna
Mattias och L.J mår riktigt gott


Därefter bar det av till tåget för avfärd klockan 20.50


Tack så länge till alla inblandade


Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0