Bilkonstnär

                                                                         090428
Skolvardag

  

Den här dagen har i stort sett gått åt till helt vanliga skolaktiviteter för våra små barn. Jenny och Mattias har gjort ett matteprov enligt Amerikansk modell för att hjälpa Eva och Magnus i deras ma-projekt. Dessutom så har dom varit med på engelska och keramik. Daniel har jobbat med lite diverse saker nere hos Davis, bland annat så har han fått lacka några mindre objekt plus att han lagade bromsljuset på en Santa Fe.


Kvällen gick i lugnets tecken för alla tre. Mattias var över till Ben och Daniel en stund för att slappa och titta på tv. Jenny tränade en stund i hemmagymet plus att hon betalade sina räkningar. Utöver detta så var det läge för en fika bestående av en hembakad brownie. Det var alltså en ganska lugn kväll för alla tre.


Jag själv satt en stor del av förmiddagen vid datorn för att förse er med information om läget samtidigt som jag skriver min dagbok. Tommy jobbade i verkstaden, tillsammans med Daves elever, på sin Camaro. Han har nu nått så långt att han har provstartat och provkört bilen. Dom Amerikanska eleverna har tyckt att detta har varit jättekul att få jobba på ett riktigt objekt så dom har jobbat jättebra.


3011 Camaron efter första provkörningen

  

På kvällen var Tommy, Dave, Joe Black och hans son Zack plus undertecknad hem till en riktig bilkonstnär, Kenny Lotz. Han bjöd på pizza och visade sina projekt, och det var inga dåliga projekt som han höll på med. Ett av projekten var en trettiotalsbil som han höll på att uppdatera med all nymodig teknik som man kan tänka sig. Det var CD-växlare, TV, satellitmottagare med mera, med mera. Pimp my ride kan slänga sig i väggen. När Kenny skulle etablera sin verksamhet där han nu håller till så köpte han en nästan färdig villa i dom lite finare områdena och rev ut alla innerväggar för att göra om den till verkstad. Det var faktiskt en av dom tuffare verkstäder som jag varit in i.


3015 Kennys ena del av verkstaden
3029 Karossen till ovan nämnda projekt3033 Så här ska den se ut när den är klar3044 Tommy och Kenny vid chassiet till bilen3030 Även torpedväggen är specialtillverkad för att rymma

allt lulllull.

  

Det var en riktigt spännande kväll där två stycken tvillingsjälar fick möta varandra. Och som jag sade i början så är Kenny en konstnär av stora mått när det gäller bilar.


Som avslutning på dagen så spelade vi lite biljard i källarvåningen i vårt hus. Det var första gången som vi nyttjade den faciliteten på två års utbyten. Kul men ringrostigt må jag ju säga. Det gick bättre för trettio år sen måste jag erkänna.


Tack och hej


Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0