Rim High -09

Rim of the world High School

Vi har nu kommit en bit in i November månad och är en liten bit på väg i planeringen av det här årets utbytesprojekt, det fjärde i ordningen, med Rim of the world High School i Lake Arrowhead, Californien. För ca en månad sedan hade vi deadline för ansökan till projektet. När deadline var passerad visade det sig att sex stycken elever hade skrivit en ansökan för att få följa med. Dom sex är Niklas Bergström, Jenny Kandel, Daniel Svensson, Tobias Bergetorp, Mattias Johansson och Peter Palmqvist. Alla har skrivit sin ansökan på engelska och på ett bra sätt där dom berättar om sig själva och varför dom vill följa med på resan till Californien. Visst finns det väl lite stavfel här och där, men ingenting som gör att dom p g a språket inte skulle klara av resan på ett bra sätt. Allihop är dessutom socialt kompetenta ungdomar som utan tvekan skulle platsa i det gäng som slutgiltigt kommer att få åka. Nu är det ju tyvärr så att bara tre av eleverna kommer att få en plats i projektet.

Någon dag i vecka 46 ska undertecknad, Tommy och Magnus försöka träffas för att göra en första gallring, om man nu kan kalla det så. Sen ska Magnus ta med sig alla breven till Californien, han ska dit i ett annat ärende nästa vecka, och visa dom för Dave Meigide. Därefter ska vi ta ett beslut om vilka som får följa med.

För er som inte känner oss kan jag berätta lite om vilka vi är. Magnus Oredsson är lärare på halvtid och internationell samordnare för Jämtlands gymnasium på halvtid. Han startade tillsammans med Tommy Nygaard upp det här utbytet för tre år sedan. Tommy heter som jag nyss skrivit Nygaard i efternamn och han jobbar som lärare inom karosseri och lacksidan. Jag själv heter Lennart Olsson och hade i fjol förmånen att få följa med over there som medhjälpare och med uppdrag att dokumentera resan i detta forum. Jag jobbar som fordonslärare med inriktning mot arbetsmiljöfrågor och en kurs som heter fordonskännedom. Dave Meigide, ROP-teacher med inriktning mot fordon, är en av våra kontaktpersoner på skolan i Lake Arrowhead. Dessutom så kommer vi att nämna ett antal andra namn under projektets gång men dom personerna ska vi försöka att presentera när dom kommer in i handlingen.

Hoppas att det blir många som läser bloggen och att ni har utbyte av den. Vi ska även i år se till så att ungdomarna skriver några inlägg, minst fyra stycken var. Ett om skolan, ett om utbytesfamiljen och boendet, ett om praktiken, och slutligen en sammanställning med lite reflektioner.

Vi återkommer så snart vi har något mer att berätta.

Howdy folks

Lennart O

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0