Resan till Las Vegas

Klockan åtta på morgonen började vi resan mot Las Vegas. Det gick ganska trögt till att börja med. Husbilen hade fel på tändinställningen så det gick riktigt trögt i backarna när vi skulle upp över bergen. Efter ett antal stopp och justering med hjälp av det mänskliga örat och en ringnyckel som enda instrument så blev det lite bättre fart på ekipaget. Det var i alla fall ett riktigt resandesällskap med två trailers med bilar på plus en golfbil för att transportera folk mellan depån och tävlingsområdet. Dessutom så var vi nio personer plus en massa verktyg och reservdelar plus vår hyrbil som följebil och för transport av dom Svenska eleverna.

När det drog ihop sig till lunch så hittade vi i alla fall ett hamburgerhak efter vägen inte långt från gränsen till Nevada. När jag och Tommy stod i kön och pratade så var det en Tysk tjej som vände sig om och frågade om vi kom från Sverige. Det visade sig att hon hade bott i Sverige i ett år när hon var liten så hon kände igen vårt språk även om hon inte kunde prata Svenska i dagsläget. Hon var på besök hos en tjej som var född och bodde i Californien, men som hade bott i Sverige och läst Svenska ett par år. Hon hade dessutom haft en Svensk pojkvänn så hon kunde prata lite Svenska. Det var i alla fall en trevlig upplevelse även om den bara pågick en kvart över en hamburgare.

Resan tog i alla fall betydligt längre tid än vad vi hade trott. Klockan var fyra innan vi kom fram till Las Vegas. När vi kommit fram var det dags för provkörning av bilarna plus färdigställande av depån. Tommy fick köra två repor medan Dave bra fick köra en. Eleverna jobbar jättebra i depån och vid framkörning och start. Min uppgift här på plats är att fotografera, så det har blivit några hundra bilder på bilar i alla skepnader. Dessutom så har jag fotat en hel del dekorationer, vilka ska användas till kursen dekorationslackering.

Jag fick i alla fall sen en både spännande och skrämmande krasch. Det var en bil som fick kast och gick in i muren på sin sida, därefter sladdade han över på motståndarens sida, dom krockade lyckligtvis inte, sen for han åter över på sin egen sida och rakt in i muren. Bilen blev mycket illa tilltygad. Hur det gick för föraren vet jag inte men dom hämtade honom med ambulans och skjutsade honom till den egna husbilen.

Det blev en sen kväll. innan vi kom tillbaka till hotellet så var klockan halv ett och vi hade inte hunnit äta middag. Men vi sov ändå som stockar fram till morgonen.

Hälsar

Fotografen Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0