Mandag 14-4

Hej igen!

Som ni ser sa sitter jag vid en dator utan bokstaver med prickar over. Hoppas att meddelandet gar fram anda.

Vaknade i alla fall allt for tidigt idag, ca 04.00, och lag och vande och vred pa mig fram till 06.00. Da tog vi en snabb dusch och en lika snabb frukost innan vi for upp till skolan. Skolan borjar har kl 07.20 sa det blir nog inte sa manga sovmorgnar. I alla fall sa traffade vi eleverna pa skolan kl 07.20 for en liten genomgang innan vi skulle gora var introduktionstur genom skolan.

Klockan 08.00 ungefar sa traffade vi Barbara Harding, ROP-koordinator. Henne har dom flesta i var skolpersonal, nere pa ATS, traffat nar hon var pa besok i Ostersund for ett par ar sedan. I alla fall sa hade vi ett kort mote med henne innan hon visade oss vagen till David Nygren, Assistant Principal. Da han var upptagen av andra saker sa gick vi vidare till the principal, Dr Steven Byerly, for ett litet mote och en information fran honom till oss och vise versa. Darefter sa fick vi alla sina legitimationer sa att vi ska kunna rora oss inom skolan utan att bli ifragasatta. Sakerhetstankandet har ar pa en mycket hog niva.

I 9-tiden gick vi sa till Joseph Urbaszewski, Joe Urbz, for att se pa hans verksamhet. Imponerande hur man kan fixa en sa bra utbildning i sa sma lokaler. Det kraver mycket av Joe som larare att han har koll pa allt. Utrustningen ar i alla fall pa toppniva, sa vitt jag kan bedoma. Vi fick i alla fall hjalp av Joe med att installera Webkamer och det som behovs for att nyttja skype ner i huset dar vi bor, sa nu saknas bara tillgang till natet. Tommy fick i alla fall prata med de sina direkt nar vi fatt ordning pa datorn.


Vid 10-snaret sa fick vi tid for att traffa David Nygren. Han tog oss med pa en rundvandring och visade oss alla lokaler som var av intresse. Dom har en riktigt fin aula och dessutom en rejal gymnastiksal, nagot som vi saknar dar hemma. Dessutom sa har dom en idrottsanlaggning ute pa garden som slar det mesta pa hemmaplan, Fullstor fotbollsplan med tartanbanor runt om plus en baseboll - softbollplan, dessutom sa finns det sex stycken tennisbanor. Lokalerna ar i alla fall val tilltagna pa de flesta stallen som vi sag, dock inte pa fordon och media. Man kan ju inte fa allt. Under rundvandringen fick vi i alla fall traffa sakerhetsvakterna och sheriffen, vilken ocksa har en plats i skolan. I slutet av vandringen blev det ett stort padrag p g a att nagot hade hant, vad vet vi inte, men David forsvann som en blixt och ropade att vi skulle horas senare.


Nu har vi i alla fall kommit fram till dagens lunch vilken bestod av en riktigt smarrig macka pa Subway, en slags smorgasbar.


Efter lunch sa akte vi med eleverna till Joe Davies bodyshop sa att vi fick visa eleverna var dom ska tillbringa en av sina veckor har over. Vad vi sett tidigare ar sa ar det ett mycket bra stalle att vara pa. Eleverna far jobba med riktiga projekt och far fortroende av Joe. Att lokalerna ar av det lite aldre slaget spelar nog ingen storre roll i sammanhanget. Joe och hans fru ar mycket trevliga och positiva sa det kommer nog att bli kanon. Jag tror att eleverna ser fram emot att fa vara dar ocksa, det var i alla fall det intryck jag fick vid besoket.


Klockan 14.10 sa var det dags for personalmot, staffmeting, vilket vi foljde med pa. Dar blev jag och Tommy presenterade infor hela personalstyrkan. I ovrigt sa var det som ett vanligt personalmote pa hemmaplan.


Pa eftermiddagen akte vi ner pa laglandet. Tommy ville ha nya kartor och Dave skulle kontakta forsakringsbolaget for att ordna med reseforsakringen. Nar vi anda var dar nere sa passade vi pa att ata mexikansk mat pa en liten restaurang i Redlands.


For att inte forslosa nagon tid sa passade vi pa att shoppa lite ocksa. Men sen var det dags for kvallsfika och natta-natta. For forsta gangen sen vi kom hit sa sov vi ovaggade hela natten.


Aterkommer senare om tisdagens aktiviteter. Vi ska i alla fall ha uppet hus har pa skolan ikvall och da ska vi alla medverka. Som sagt jag aterkommer.

Ha det sa bra dar hemma

Lennart






Kommentarer
Postat av: Magnus

Kan du inte försöka skriva med prickar?
Jag förstår ingenting ... ;)
Låter som späckade och intressanta dagar.
Ser fram emot tisdagens rapport.

2008-04-16 @ 08:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0