Verkligheten

                                                  090421
Tisdag och tillbaka i verkligheten

  

Om nu detta är verkligheten. Det är i alla fall en variant av vardagen. Vi började i alla fall dagen med att vara med i dagens direktsända TV-bulletin här på skolan.Vår medverkan inskränkte sig dock till en kort presentation plus att vi fick stå i bakgrunden under tiden som David Nygren och en Mr Hill läste nyheterna. Därefter besökte vi Dr Bayerly, högsta chefen, Principal, här på skolan för en pratstund och ett välkommen hit i samband med en kopp kaffe och en dougnut. Dessutom så fick vi en pratstund med Stephanie Philips, ROP Coordinator, ett slags studierektor för dom praktiska kurserna. Av Stephanie fick vi varsin tröja plus en termosmugg med skolans logga på.Dr Bayerly tillsammans med Daniel, Jenny och MattiasStephanie Philips och David Nygren


När klockan var ungefär nio så skjutsade vi Jenny till Davies Auto and Body. Hon är först ut på praktikplatsen, ladies first uttryckte Tommy det. Hon fick i alla fall börja med att sätta ihop en, tro det eller ej, VW bubbla som dom gjort en del arbeten på. Det låg i alla fall en stor kartong på bänk full med grejor plus att det låg en hel del saker inne i bilen också. Så där hade hon nog både en och två dagar räddade.  Utöver bubblajobbet så fick Jenny lackera/grunda en Corvette -61 på sidorna, häftigt eller hur.
Det första Jenny monterade var inre backspegeln
Verktygslåda modell större


Daniel och Mattias tillbringade förmiddagen hos Dave i hans verkstad och följde med i undervisningen där. Efter lunchen följde dom med Ben och L.J på deras engelsklektion, och efter det följde Daniel med på en historielektion


Jag och Tommy gjorde sen en snabbrepa ner till Boathouse för att hämta några saker som vi glömde i morse. Sen åkte Tommy ut till Davies igen och jag gick upp till Joe Urbz klassrum för att försöka blogga och kontakta dom därhemma. Bloggandet fungerar inget bra, Access denied står det så fort man försöker komma åt den sida där jag lägger in nya uppgifter. Dave ska i alla fall ta med sig en dator med mobilt bredband imorgon så att jag kan försöka komma ikapp. Jag kunde i alla fall prata med Jonas, sonen, en stund via skypetelefon så det kändes ju som en lättnad. Det var ju ett tag sen vi hade någon kontakt.


Under dagen har vi dessutom träffat alla dom tre elever som var med i fjolårets utbyte och fått oss en lite uppdatering om deras dagsläge plus tänkta framtid. Nate Yi har sökt skola för att bli teknisk ingenjör, Robert ska gå på UTI i Rango Cocamonga och sen troligen en fortsättning på UTI i Sacramento med inriktning mot diesel. Nicole har sökt och hoppas på att hon ska bli bibliotekarie. Alla tre har under dagen varit utsatta för, eller hur man ska uttrycka det, intervjuer för att försöka få stipendier inför höstens studier. Vi får alla lov att hålla tummarna för dom.
Robert är sig lik, kanske bara lite mera hårNicole precis som vi minns henne

  

Tyvärr så missade jag att ta kort på Nate men han såg ut precis som ifjol förutom att han hade klippt sig och att han hade kostym inför dagens intervjuer. Hoppas att jag kan komplettera med ett foto senare under resan.


På kvällen så var det öppet hus här på skolan så vi var alla här till i niotiden på kvällen. För att Jenny skulle hinna vara med på detta så hämtade vi henne en stund tidigare än vanligt och skjutsade henne till Mc Donalds, familjen där hon bor alltså, så att hon skulle hinna städa av sig lite grann. Det kom en hel del intresserade föräldrar på besök i år, mycket fler än ifjol.
Det var god uppslutning i årDave informerar en förälder och en sonTävlingsbilarna tilldrar sig alltid uppmärksamhetJenny, Daniel och Ben försöker stjäla uppmärksamheten från L.J.s
nylackade truck


Efter öppethuskvällen åkte eleverna hem till sina familjer medan jag och Tommy följde med Dave hem till honom och tittade på lite motor på TV.


En annan truck som vi fick se under dagen var Joe
Blacks med
nymonterade fjärrljus inköpta i Östersund

  

Ja, det var väl allt för idag.


Tack och hej


Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0